måndag 3 januari 2011

147

Här är receptet på soppan jag ska äta till middag, den innehåller totalt 499 kcal men det är för 4 portioner, så varje portion är ca 125 kcal. Jag använder sejfilé istället för hoki, eftersom jag hade det hemma.. och självklart är inte matyoghurten eller det förslagna brödet med i räkningen. Receptet kommer från ica.se:


Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, t ex hoki
  • 1 gul lök
  • morot
  • zucchini (ca 300 g)
  • tomat
  • 2 fisk- eller hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 msk timjan
  • hackad persilja
  • 1 dl matyoghurt (10 %)

Gör så här

Halvtina och skär fiskfilé i ca 3 cm stora tärningar. Lägg åt sidan. Skala och hacka gul lök och morot. Skär zucchini och tomat i tärningar. Fräs lök och morot i 2 msk olivolja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt zucchini och tomat. Smula ner fisk- eller hönsbuljongtärningar. Tillsätt paprikapulver och timjan. Låt fräsa ytterligare ca 3 minuter. Häll på 5 dl vatten, rör om och låt koka ca 20 minuter med lock. Lägg i fiskbitarna och sjud 5-8 minuter. Ta från värmen och mixa soppan med stavmixer eller i matberedare. Späd soppan med 3-5 dl vatten. Salta och peppra. Låt koka upp. Garnera med hackad persilja. Servera sopan med matyoghurt blandat med 1 pressad vitlöksklyfta och gärna rostat bröd.

Inga kommentarer: