Ingredienser
- 400 g fiskfilé, t ex hoki
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 zucchini (ca 300 g)
- 1 tomat
- 2 fisk- eller hönsbuljongtärningar
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 msk timjan
- hackad persilja
- 1 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Halvtina och skär fiskfilé i ca 3 cm stora tärningar. Lägg åt sidan. Skala och hacka gul lök och morot. Skär zucchini och tomat i tärningar. Fräs lök och morot i 2 msk olivolja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt zucchini och tomat. Smula ner fisk- eller hönsbuljongtärningar. Tillsätt paprikapulver och timjan. Låt fräsa ytterligare ca 3 minuter. Häll på 5 dl vatten, rör om och låt koka ca 20 minuter med lock. Lägg i fiskbitarna och sjud 5-8 minuter. Ta från värmen och mixa soppan med stavmixer eller i matberedare. Späd soppan med 3-5 dl vatten. Salta och peppra. Låt koka upp. Garnera med hackad persilja. Servera sopan med matyoghurt blandat med 1 pressad vitlöksklyfta och gärna rostat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar